+45 20 27 27 33 info@aquasafe.dk

Permeable overflader

Er forskellige typer overflader, der tillader regnvandet at sive igennem og videre ned i jorden. Det er en ofte elegant måde at sikre større flader mod de stigende mængder regnvand, og det kan let

Permeable belægninger

En belægning, der tillader vandet at trænge igennem og ned i undergrunden. Vigtigt er det, at underlaget og bærelaget er permeabelt. Det sikres ved at etablere en bred fuge mellem stenene i belægningen ved brug af natursten eller betonfliser. Derved kan regnvandet trænge ned igennem fugen og bliver ledt væk.

Græsplæne

Græsplænen kan bruges som vandafledning i sig selv, men det kræver, at græsplænen hælder væk fra huset. Dette er en simpel og billig løsning, og kapaciteten kan udvides ved at kombinere nedsivning på græsplænen med regnbede, grønne tage eller faskiner.

Græsarmering

Græsarmering kan bestå af betonfliser med væksthuller eller græsarmeringsnet, hvor hulrummene fyldes med passende mængde jord og der sås græs heri. Overfladen på græsarmeringsbelægninger kan være op til 90%, og det er såldes en meget effektiv og tilmed prisvenlig løsning, som vil klæde de fleste haver og anlæg.