+45 20 27 27 33 info@aquasafe.dk

Regnbed

Et regnbed er et bed, som er plantet til med planter, der både tåler meget vand og tørke. Her kan regnvandet sive ned, fordampe eller optages af planterne. Et regnbed kan let anlægges, så det ligner et almindeligt blomsterbed og det vil pryde haven på linje med andre bede.

Regnbedet placeres, så det optager regnvand, der løber til bestemte steder fra. Det kan være fra indkørslen eller fra en terrasse, eller simpelthen direkte fra et nedløbsrør.

Der er regler for anlægning af et regnbed og som med alle andre klimaløsninger, er der lidt at tage højde for, så man sikrer, at regnbedet er korrekt placeret og tjener det formål det er tiltænkt. Regnbedets størrelse beregnes ud fra tagarealet på huset og hvis arealet i haven ikke tillader et stort nok regnbed, kan man tilkoble en faskine.

Vi anbefaler altid, at du tager en snak med din lokale Klimaentreprenør, inden du anlægger regnbed eller andre former for klimaløsninger. Således sikrer du, at regnbedet placeres korrekt på grunden og har de rette dimensioner, så du opnår de største fordele og undgår oversvømmelser på ikke tilsigtede steder, f.eks. hos naboen.